Nye innovasjoner innen ikke-piggdekkede vinterdekk

 

suv vinterdekkene

Med nye innovasjoner innen piggfrie vinterdekk, blir behovet for piggdekk i noen tilfeller mindre viktig. Det pleide å være at piggede vinterdekk var det ypperste innen vintertrekk; nyere teknologier og innovasjoner gjør imidlertid piggfrie dekk mer effektive enn noen gang. Piggdekk griper klar is bedre enn piggfrie dekk og er mest effektive ved temperaturer nær frysepunktet. Men det er mange forhold der piggfrie dekk kan være like trygt.

Nokian Hakkapeliitta R3 piggfrie vinterdekk benytter seg av mange av disse nye innovasjonene, for eksempel Arctic Sense Grip Concept som gir mulighet for nådeløst grep og kontrollert rolig kjøring på grunn av sopene som tilpasser seg alle værvariasjoner. I tillegg er de biobaserte Cryo Crystal 3 gripepartiklene blitt tilsatt til gummiblandingen for å forbedre grepet ytterligere for dekkene, spesielt på is. Det er ikke lenger nødvendig å ha piggdekk for å takle is, spesielt siden forholdene som garanterer pigger ikke presenterer seg mange dager i året. Så selv om piggdekk under visse forhold ville være overlegent, fordeler de fleste steder i USA ikke bruken hele vinteren.

Under visse forhold overgår piggdekk bedre enn piggfrie dekk, og det skal bemerkes at det også har vært fremskritt og nye innovasjoner innen pigger, noe som reduserer de klassiske ulempene med piggdekk. Den nye generasjonen pigger, som de som ble brukt i Nokian Hakkapeliitta 9, er miljøvennligere med redusert veislitasje og lavere støynivå. Eco Stud Pute demper faktisk kontakten med veien da luftrommet i midten av den nedre flensen reduserer støtpåvirkningen.

Med fremskritt i både piggdekk og piggfrie dekk blir forskjellen mellom de to mindre uttalt. Med tanke på de begrensede tidene som piggdekk overgår piggfrie dekk, er det kanskje ikke verdt å akseptere ulempene med piggdekk. Enkelte vinterdekk som Nokian Nordman 7 er tilgjengelige fra fabrikken med eller uten pigger, noe som gir forbrukeren valget å velge.

For mer informasjon om piggfrie dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/